אודות
שמי מירית אופק רגב ,ובמקצועי אני מורה וגננת מוסמכת בכירה לגיל הרך, לגילאי הגן וכיתות א'-ב', בהן נלמדת השפה הכתובה ובעלת הכשרה בהוראת מתקנת / הוראה מותאמת. כמו-כן, בידי תואר ראשון בחינוך (B.ed) לגיל הרך.
עד לפני מספר שנים עסקתי בחינוך בגנים. בתוך כך ,מצאתי את עצמי מתמקדת בנושא של "ניצני אוריינות" והעשרה לשונית ושפתית -מתוך האהבה הגדולה לשפה העברית. אוריינות בקרב ילדים הינה היכולת של הילד להשתמש בלשון הכתובה והמדוברת, על תפקודיה הרבים, בהקשרים שונים בתרבות שבה הוא חי. במובן הצר, להיות אורייני פירושו לדעת קרוא וכתוב, במובן הרחב- ילד אורייני הינו כזה, שמבין את העולם הסובב אותו ומסוגל להשתמש בלשון המדוברת ובלשון הכתובה על-פי צרכי ההקשר ובהתאם לנסיבות.
הוותק שלי בחינוך והוראה וניסיוני זה בטיפוח ניצני האוריינות ,הביאו אותי לשקוד על תוכניות ייחודית , חווייתיות, באווירה אינטימית פרטנית.. וכאן נולד המיזם "לשון בטעם" שבא מאהבתי השנייה - המטבח, ובעיקר אפייה - מפגשים שמטפחים את ניצני האוריינות עם חווית "האפיה לקטנים", כמו גם לגדולים יותר בכיתות א'-ה' כליווי וקידום. כך נחשפים הילדים לשימוש בשפה המדוברת והכתובה בחיי היום-יום מתוך חוויה של שמחה ויצירה, ואני מקבלת הזדמנות מרגשת להביא לעולם ערך וייחודיות ולשלב את כל אהבותיי ויכולותיי-ממש "win-win-situation"..
אני חשה, שאני מביאה ערכים לעולמם של הילדים, תוך חשיבה ופתוח יכולות קוגניטיביים שונים -ערכים של שפה ודיבור רהוטים, אהבת הספר והסיפור. ערכי שפה ותקשורת מילולית, הנרקמת סביבם, הם שבונים גם ערכים של התנהגות ודרך- ארץ.
בכל הנישות והמסגרות, שאני מציעה ובהן פועלת, אני נאמנה לעיקרון של שילוב עבודת
המטבח והיצירה בו.